Co jsem dnes měl, co jsem měl dnes k obědu……
Lidičky, já si dneska smlsla. Za pár dní bude na zahrádce čerstvá zelenina – vážně, špenát se mi už klube – a tak se dojídám tu mraženou loňskou. Abyste neměli zkreslený dojem, já mám zeleninu ráda a snažím se vypěstovat si jí a zamrazit každý rok co nejvíce. Špenát, mrkev, zelené fazolky, hrášek, přes léto mám i rajčata, papriky, okurky, no prostě, co si vzpomenu a na zahradě mi to vyroste. Protože například ředkvičky nemám, žerou mi je dřepčíci. A pořádnou úrodu brambor jsem měla až loni, předtím mi do nich lezli drátovci a ještě jiná všelijaká havěť. Asi měli mylný dojem, že jsem ta hodná pohádková babička a sázím jim to tam pro potěchu hmyzího žaludku. No, trošku se hmyzáci spletli.
Ale teď se vrátím k tomu dnešnímu obědu. Zeleninu miluji, a pokud je s masem, mám ji ještě radši. Takže napřed jsem si pěkně na cibuli podusila kostičky vepřového masa, samozřejmě jsem nezapomněla na česnek a kmín. A pak jsem si na pánvičce na trošce másla osmahla na droboučko nakrájenou cibuli, na to pak vhodila zbytek špenátových listů, co jsem našla v mražáku, malinko posolila, popepřila, rozsekala dva stroužky česneku, mírně podlila a krátce podusila. Vlastně jsem to jen pořádně promíchala, protože mražené listy okamžitě změkly a trochu rovněž pustily vodu. Do toho jsem na závěr dala zbytek smetanového taveného sýru. (Přece ho nevyhodím 🙂 .) Udělalo to takovou dobrou (mňam) šťávičku. K tomu brambory – v duchu si pochutnávám ještě teď. Babičko11, co bylo dnes k obědu u vás?Pochlubte se i vy ostatní, dodáme si inspiraci na příště 🙂
14 thoughts on “Co jsem dnes měl, co jsem měl dnes k obědu……”
my jsme měly pečeného králíka, špenát a knedlík, jinak vařím rádá “co dům dá”, a někdy z toho jsou super jídla.
bobalka – máme to úplně stejně :-), taky jsme měli králíka a pak to, co dům dal – zbytků bylo po oslavě hodně ….
Já mám nejraději takový eintopf – všechno, co v létě zahrada dá a uvařit jako bramboračku, to je pochoutka 🙂
Já mám ráda nezdravá jídla a to jsou jídla smažená. Např. smažené houby, květák,camembert atp.
Taky mám ráda tzv. mišmaš. Na tuk cibulku, salám, zeleninu a do toho fazole. Osolit,opepřit a česnek. Ty fazole z plechovky už hotové.
Ty fazole z plechu někdy zobu večer u televize místo brambůrků, jen tak. Taky mi chutnají…
Tak jà jsem se těšila na zapečené těstoviny s uzeným a vajíčkem.0běd se nekonal, přepekla jsem je a byly k neukousnutí:((((
Evi, když ty jsi musela foukat Bertíkovi na packu. 🙂
Já bych to nevyhazovala :-), stačí vše nakrájet nadrobno, dát na trochu tuku na pánev a zalít vejcem. Ono to změkne :-).
Já umím i rychlou svíčkovou, když je málo času – do papiňáku dám cibuli, trochu červené papriky, zamíchám, přidám vepřové plátky (nenaklepané), nechám jen chvíli zatáhnout, doleji vodou, přidám 3 mrkve, půlku velikého celeru, koření a vařím 3/4 hodiny. Potom maso vyndám, zeleninu v hrnci rozmixuji, zahustím moukou a šlehačkou, vrátím zpět maso a je hotovo. Jinak dělám svíčkovou (naloženou) v troubě. Ale i tato je dobrá a hlavně hned hotová. Většinou ji přisladím a citrónem okyselím.
Až jsem z toho popisu dostala hlad 🙂 Škoda, nemám papiňák.
To nevadí, bez papiňáku to jde taky, jen ty plátky se musí naklepat a pak dusit do změknutí, to pak netrvá tak dlouho. Mezitím se dá udělat spousta věcí, třeba žehlit 🙁 , haha.
A ohlásila jste ty dřepčíky Státní rostlinolékařské správě?
http://eagri.cz/public/web/srs/uvodnik-ukzuz.html
To se má, neb jde o druh škodlivý
Nee, říká se, že co je malé, to je milé. A oni jsou tak maličcí 🙁 Ale stejně je nemám ráda 🙁
Taky můžu tuhle kombinaci 🙂